Praktisk Trafiksäkerhet

​​​​​
Vi inleder dagen med rattfattning och körställning där vi lär ut vilken teknik man skall använda vid en undanmanöver. Därefter tar vi oss ut på banan för den praktiska förarträningen som består av olika övningar på vår testbana och halkbana.

Vi övar på precisionsmanövrering, rak inbromsning med reaktionstidsövning, broms med undanmanöver och slutligen halkkörning på vår halkbana. Den praktiska förarutbildningen i trafiksäkerhet är en halvdagsutbildning och vi avslutar med att sammanfatta dagen innan alla som har deltagit i utbildningen får sina kursintyg.

Så går det till

 
Precisionsmanövrering (lågfartsmanövrering)
Syfte: Att lära sig manövrera fordonet i trånga utrymmen på ett säkert sätt via
såväl in- som utvändiga backspeglar samt övrig teknisk säkerhetsutrustning.
 
Rak inbromsning med avståndsbedömning.
Syfte: Att bli medveten om fartens påverkan på bromssträckan på det för dagen aktuella underlaget och att bromsa på ett korrekt sätt vid en paniksituation.
 
Broms med undanmanöver
Syfte: Att sitta, titta och styra rätt samt att få kunskap i hur en modern bil uppträder vid en kraftig manöver på det för dagen aktuella underlaget. Bli medveten om hur du reagerar och handlar i en besvärlig trafiksituation samt lär dig att förstå fartens betydelse för trafiksäkerheten och att använda bilens moderna säkerhetssystem korrekt.
 
Halkkörning på halkbana
Syfte: Att sitta, titta och styra rätt samt att få kunskap i hur en modern bil uppträder vid en kraftig manöver på halt underlag som simuleras på vår halkbana. Bli medveten om hur du reagerar och handlar i en besvärlig trafiksituation på vinterväglag.

Praktisk Trafiksäkerhet


Tid: 8.45–12.30 eller 12.45-16.30
Antal deltagare: 8-16 deltagare.  Vid fler deltagare än 16 kontakta oss för mer information.
Bilar: Vi använder bilar ur Toyotas modellprogram vid utbildning på Trosta Park (Stockholm), vid övriga orter använder vi deltagarnas egna bilar.
Orter: Stockholm/Arlanda
och Ring Knutstorp​​​​​​​
Övrigt: Utbildningen kan special-anpassas efter era behov, kontakta oss för mera information.
Bokning: Kontakta oss under fliken "Boka förarutbildning"