Om oss

Active Driving startades 1997 med en vision om att göra trafiken till en säkrare plats. Vi tyckte att det fanns ett behov av att vidareutbilda anställda inom företag för att de skulle kunna resa säkert i tjänsten, men möjligheterna fattades.

Vi tog oss in på marknaden och har sedan starten riktat oss mot företag som har en bilpolicy där säkerhet och miljö är prioriterad. Vi är nu ledande inom förarutbildningar för företag med personal som använder tjänstebil eller företagsbil i trafiken.
Det många inte vet är att Arbetsmiljöverket anser att trafiksäkerhet är en arbetsmiljöfråga där arbetsgivaren har ett ansvar för att minimera riskerna för ohälsa och olycksfall i trafiken. Det är också något som ska vara en del av det systematiska arbetsmiljöarbetet i ett företag, vilket vi kan hjälpa till med genom våra förarutbildningar.

Det viktigaste för oss är att du som arbetsgivare ska kunna lita på att vi har den kompetens som krävs för att ditt företags anställda ska få bästa möjliga förarutbildning. Eftersom kvalitet och säkerhet är våra ledord ser vi till att alla våra instruktörer är certifierade av oss och har en bakgrund inom antingen polis, brandkår eller liknande yrkesmässig fordonskörning. På det sättet har trafiksäkerhet varit en stor del av arbetet och vi garanterar alltid att våra instruktörer har lång erfarenhet av utbildning inom trafiksäkerhet och fordonsbranschen.

Våra förarutbildningar är noggranna och pedagogiska med fokus på trafiksäkerhet och sparsam körning (eco-driving) där vi tränar på att köra på ett miljövänligt, sparsamt och effektivt sätt utan att förlora varken tid eller hastighet.
​​​​​​​
Vi kräver bara körkort som förkunskap från de anställda som vill delta i en förarutbildning.