Sparsam körning


Att köra mer miljömedvetet är något alla kan göra för att minska sin miljöpåverkan genom eco-driving. Om du som arbetsgivare vill ta ansvar för att dina anställda gör det genom deras körning i arbetet hjälper vi dig gärna. Utbildningen anpassas efter elbilar, elhybrider alternativt bilar med fossila bränslen.

Vår förarutbildning i sparsam körning är en teoretisk och praktisk förarträning för personer som kör tjänstebil eller företagsbil. Vi inleder dagen med den första av två teoridelar innan vi går vidare till den praktiska förarträningen i eco-driving, där vi visar hur man kan göra små ändringar i sitt körsätt för att minska sin miljöpåverkan.

Förarutbildningen i sparsam körning är en halvdagsutbildning och vi avslutar med att sammanfatta dagen. Deltagarna erhåller ett utbildningsbevis efter genomgången utbildning.

Utbildningen kan med fördel kompletteras med utbildning i Trafiksäkerhet till en komplett heldagsutbildning i Trafiksäkerhet & Sparsam körning.

Så går det till

Den första delen av teorin anpassas efter er bilpolicy men innehåller bland annat:
  • Tekniken i våra bilar
  • Drivmedel
  • Framtidens teknik
  • Elbilar och hybridbilar
  • Att tänka på vid olycka eller ankomst till en olycksplats
Sparsam Körning, teori                                            
Syfte: Vi diskuterar tillsammans trafikens påverkan på miljön, hur du kan köra sparsamt men ändå effektivt genom eco-driving samt ger tips och råd på hur sparsam körning i vardagen kan gå till.

Sparsam körning, praktisk
Syfte: Att visa hur du som förare med ett ändrat körsätt kan få 10-20% bränslereduktion eller elförbrukning och en minskad miljöpåverkan utan att förlora någon tid eller hastighet.

Sparsam körning


Tid: 8.45–12.00 eller 13.15-16.30
Antal deltagare: 8-16 deltagare.  Vid fler deltagare än 16 kontakta oss för mer information.
Bilar: Vi använder bilar ur Toyotas modellprogram vid utbildning på Trosta Park (Stockholm), vid övriga orter använder vi deltagarnas egna bilar.
Orter: Stockholm/Arlanda
och Ring Knutstorp​​​​​​​
Övrigt: Utbildningen kan special-anpassas efter era behov, kontakta oss för mera information.
Bokning: Kontakta oss under fliken "Boka förarutbildning"